Ocupacional

Les Activitats Ocupacionals

Aula

Horticultura

Automoció

Fusteria

Forja

Fotografia

Les activitats ocupacionals és un dels components essencials de la Comunitat Terapèutica. En una CCTT els usuaris estan ocupats tot el dia en activitats significatives que Impliquen un aprenentatge social. A través de les activitats s’adquireixen responsabilitats i s’entrenen a les noves habilitats assumides en el camp terapèutic.

L’aspecte educatiu constitueix l’espai quotidià per posar a prova l’assoliment terapèutic i alhora suposa una forma d’obtenir informacions i evidències de comportament sobre allò que, en la teràpia, són intencions i paraules.

Hem d’interpretar que aquests tallers ocupacionals a la comunitat terapèutica no són estrictament formatiu-laborals i per tant no impliquen tant un aprenentatge tècnic, sinó una ocupació del temps en activitats significatives i reals, sobre les quals es produeix, alhora, una acció educativa.

Hi ha molts tallers ocupacionals, que demostren la varietat de coses que es pot fer en una CCTT, alguns que tenen un evident contingut cultural com a formació acadèmica, teatre, cinefòrum, premsa i lectura, música, fotografia, … i altres més aviat laboral com horticultura, pintura, lampisteria i electricitat, serralleria, forja, fusteria, manteniment i obres,…

Contacta amb nosaltres

He llegit i accepto la Política de Privacitat.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de Cookies. ACEPTAR